Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати компенсацію за майно, примусово відчужене в умовах надзвичайного стану

2 листопада 2012, 10:05
143
0
Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 31 жовтня 2012 р. № 998 затверджений Порядок розгляду заяв і здійснення виплат для наступної повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану. Право на відшкодування мають осіб, вказаних в статті 9 Закону про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану.

Заява про виплату компенсації приймається, враховується і розглядається по місцю відчуження майна - військовим комісаріатом, органом виконавчої влади або місцевого самоврядування і тому подібне. До заяви додаються акт про примусове відчуження і укладення про вартість такого майна. Відмова в прийнятті і розгляді заяви не допускається. У заяві вказуються наступні відомості про заявника: повне найменування (для юрособ) або ПІБ, місцезнаходження або місце проживання/перебування, ідентифікаційний код або реєстраційний номер (або ж серія і номер паспорта; реквізити банківського рахунку.

Заява розглядається впродовж 10 робочих днів з дня його представлення. У разі виникнення необхідності в перевірці викладених в заяві фактів і з'ясування додаткових обставин - впродовж 1 місяця. За результатами розгляду оформляється висновок у трьох екземплярах (заявникові, територіальному органу Казначейства, а третій зберігається по місцю його оформлення).

Орган, що прийняв рішення про примусове відчуження майна, на підставі укладення враховує відповідну потребу в засобах у бюджетному запиті на наступний бюджетний період (після відміни правового режиму надзвичайного стану) або на п'ять наступних бюджетних періодів (після відміни правового режиму воєнного стану).

Спори, пов'язані з виплатою компенсації, дозволяються в судовому порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини