Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС хоче більш суворо карати за підробку друку і штампів

25 жовтня 2012, 10:22
213
0
Автор:
Реклама

Учора на засіданні уряду був схвалений проект Закону "Про внесення змін до Карного кодексу і КоАП відносно відповідальності за протиправні дії у сфері обороту документів, друку і штампів", який розробило МВС. Ухвалення законопроекту обумовлене тим, що постановою Кабміну від 29.12.2010 р. № 1216 "Про внесення змін до Положення про дозвільну систему" з переліку предметів і майстерень, на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, було виключено штемпельно-граверні майстерні, друк і штампи. Таким чином, були скасовані дозволи на право відкриття і функціонування вказаних майстерень, а також на право виготовлення друку і штампів. Існування подібних дозволів було стримуючим чинником для збільшення кількості правопорушень в цій сфері.

Метою розробленого проекту є посилення карної відповідальності за злочини, пов'язані з оборотом документів, друку і штампів, шляхом збільшення розміру штрафних санкцій і термінів обмеження свободи.

Крім того, законопроектом пропонується відмінити адмінвідповідальність за правопорушення, передбачені ст. 189, 189-2 КоАПякі связанны з порушенням правил відкриття майстерень, виготовлення друку і штампів.

За інформацією прес-служби МВС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини