Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Журавский хоче відмінити результати голосування за законопроект про наклеп

26 вересня 2012, 08:59
2617
5
Реклама

Нардеп-регіонал Віталій Журавский учора подав у ВР проект постанови № 11255 про відміну рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні законопроекту № 11013 відносно посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини.

"Зваживши усі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект"- передає прес-служба ПР коментар В. Журавского. Але, за словами депутата, він залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп. "Після виборів я маю намір організувати серію круглих столів, в яких візьмуть участь журналісти, правозахисники і учені. Після широкого обговорення і вироблення загального бачення майбутнього законопроекту, я має намір представити його на розгляд парламенту"- відмітив нардеп.

А Віктора Януковича порадувало рішення депутата : "Журавский не випадково прийняв рішення про відгук. Він почув мою точку зору, точку зору своїх однопартійців". Президент підкреслив необхідність уважного підходу до підготовки будь-яких законів.

Відмітимо, що і ЗМІ, і сам депутат трохи помиляються в термінології. Адже згідно ст.104 Регламенту ВР, депутат не має права відкликати проект після включення такого законопроекту до порядку денного сесії Верховної Ради. І тільки до його прийняття в першому читанні проект може бути відкликаний за рішенням Ради і знятий з розгляду. Інакше, це можливо тільки через прийняття постанови ВР про відміні рішення Верховної Ради України про прийняття проекту в першому читанні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини