Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-10 висловлювань з інтерв'ю з юристами

11 вересня 2012, 15:49
2353
2
Реклама

С. Власенко

Сергій Власенконародний депутат

"…На мій погляд, юридичного бізнесу на сьогодні в Україні в принципі не існує. Де сьогодні потрібні юристи? У прокуратурі юристи не потрібні. Там потрібні хлопчаки, що пишуть набір слів і називають це обвинувальним висновком. Хіба потрібні юристи в органах державної влади? Ні! Навіщо?! Хіба юристи потрібні в судах? Там потрібні люди, які вирішують питання. Якщо вже в Конституційному Суді потрібні не юристи, а люди, в закритому режимі що називають біле чорним… Юридична професія, на жаль, у нас вимирає. Цілі сегменти юридичного бізнесу відмирають за непотрібністю. На жаль, усе виходить на рівень "решалова", "договорняков" і усього іншого".

(
Цілі сегменти юридичного бізнесу відмирають за непотрібністю)

А. Вовків


Олексій Волков
керівний партнер ЮФ "Волков і Партнери"

"Немає жодної послуги, яка сьогодні не була б затребувана. Це - гармонія ринку. Також як автомобілі потрібні різні - від "Запорожця" до "Мерседеса", так і юридичні послуги потрібні усе, якщо правильно до них відноситися. Усі без виключення юридичні послуги однаково складні і комплексні".

(Юрбизнес в Україні відбиває стан усього бізнесу в країні)

И. Головань

Ігор Головань, керівний партнер адвокатської фірми "Головань і партнери"

"У Україні поширене дивне, на мою думку, "одушевлення закону". В тому сенсі, що багато наших співгромадян вважають, що закон діє сам по собі, без участі людини. Звідси виникає украй порочне твердження про те, що проблеми з реалізацією законів викликані недосконалістю самих законів, а не протиправною діяльністю конкретних персонажів, закони не виконуючих і не дотримуючих. …В результаті ми боремося з порушенням законом шляхом внесення в ці закони усе нових і нових змін. Природно, без всякої надії на успіх. А давно пора зайнятися забезпеченням реалізації діючих правових норм. Для чого украй необхідно забезпечити невідворотність відповідальності за їх порушення".

(12 принципів Ігоря Голованя)

А. Дидковский


Олексій Дидковский
керівний партнер юридичної фірми "Астерс"

"Демпінгують молоді юрфірми, демпінгують завсідники, коли хочуть вивести на новий рівень або підтягнути існуючу практику. Не варто обертати на цю увагу. Ринок усе відрегулює і розставить на свої місця. Наприклад, там де юні, не чекай високої якості. Клієнти це, на жаль, розуміють або дізнаються, коли трапляється збій, і повертаються туди, де подорожче, але вище якість. Демпінг же солідних фірм не може тривати довго. Це лише тимчасовий захід. Отже ринок і клієнта не обдуриш".

(Ринок усе відрегулює і розставить на свої місця)

Ю. Забара

Юрій Забараюрист, журналіст

"За моєю інформацією, у більшості юридичних компаній справи йдуть дуже посередньо, якщо не сказати погано. І це пояснюється природними механізмами. Адже юристи не живуть у якомусь окремому світі. Вони обслуговують економіку, а економіка країни в занепаді, охочих інвестувати в нас дуже мало. Навпаки, ті наші громадяни, що заробили деякий капітал тут - хочуть вивезти його, і поїхати самі. Це не є якоюсь особою таємницею. Крім того, існують певні тенденції адміністративно-політичного монополізму, у тому числі в юридичному бізнесі. Тому багато юридичних фірм просто втратили своїх клієнтів, оскільки не здатні ефективно вирішувати їх проблеми, або ж тому, що у клієнтів елементарно помінялися власники. …Зараз питання йде про те, щоб вижити, а не про те, щоб отримувати суперприбуток. Дуже небагато юрфірм отримують сьогодні відчутний прибуток. І вже це зовсім не ті гроші, які були раніше. В основному це компанії, які мають іноземних клієнтів і орієнтовані на вирішення питань в іноземних юрисдикціях".

(Я б не хотів брати участь в цьому вирубуванні)

И. Калинская


Ірина Калинская
адвокат, медіатор, психолог

"Останнім часом люди сталі надто багато значення надавати букві закону. Не у сенсі, щоб його виконувати, а в сенсі - хто швидше і хитріше зможе закон обійти. При такій ситуації, на мій погляд, закон не зможе почати працювати в повну силу в нашій країні до тих пір, поки громадяни України не зрозуміють, що закон сьогодні - один, а завтра - інший. І треба керуватися нормами здорового глузду і моралі соціуму при виборі тлумачення норми закону, якщо законодавець "випадково" заклав туди механізм двоякого тлумачення або механізм, коли одна норма закону виключає дію іншій".

(12 принципів Ірини Калинской)

С. Козьяков

Сергій Козьяков керівний партнер ЮФ "Сергій Козьяков і Партнери"

"Зараз, наприклад, діють Правила адвокатської етики, які містять вичерпний перелік способів реклами, які можуть собі дозволити адвокати. У цьому переліку немає, наприклад, можливості розміщувати рекламу на биг-бордах, як не дозволені і оголошення на стовпах. Проте, багато собі це дозволяють".

(Ми готуємо агресивний розвиток двох практик)

С. Коннов


Сергій Коннов
старший партнер АК "Коннов і Созановский"

"Власне, український юрист - це не юрист, а процесуальний ямщик, що везе свого пана. А якщо пан - справжній, породистий, то тут взагалі ідилія: або полтиник на горілку дасть, або по морді, але від душі".

(Український юрист - процесуальний ямщик, що везе свого пана)

В. Мусияка

Віктор Мусиякапартнер ЮФ Constructive Lawyersнауковий діяч

"Юристи сьогодні не так часто звертаються безпосередньо до норм Конституції, вони найчастіше вирішують питання, навіть не посилаючись на закон. Дуже поширеною є манера роботи шляхом домовленостей. Це просто жахлива ситуація! Хоча в Конституції є дуже хороше положення про те, що, на відміну від усіх попередніх Основних Законів нашої української держави, ця Конституція - прямої дії. Проте на сьогодні це мало використовується. Та і суди, м'яко кажучи, не дуже розташовані йти назустріч тому, хто оперує посиланнями на норми Конституції, адже вона доки не набула характеру головного закону і беззастережного авторитету".

(5 питань Віктору Мусияке до дня Конституції)

А. Федур


Андрій Федур
адвокат

"У мене немає близьких стосунків з клієнтами в усіх значеннях цього слова. Але повинен сказати, що фактично з усіма, кого я коли-небудь представляв, у мене залишаються нормальні людські відносини. Я вважаю це певною оцінкою моєї діяльності. Я ніколи не приходжу до своїх клієнтів після того, як у них вирішилася проблема і вони збираються цей захід відмітити. Тому що мій прихід - це нагадування про те погане, що було в їх житті зовсім нещодавно. Були навіть клієнти, які на мене ображалися через це. З тих же причин, коли я веду складну кримінальну справу, я ніколи не подзвоню клієнтові на день народження. Адже йому у цей момент і так несолодко. Навіщо ж нагадувати про його проблему"?

(Чому Андрій Федур не любить поздоровляти клієнтів з днем народження)


З більшістю наших інтерв'ю можна ознайомитися в розділі Персони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини