Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Електронний уряд": чиновникам роздруковуватимуть е-документы

18 липня 2012, 09:05
171
0
Реклама

"Вже розроблений єдиний регламент передачі даних у рамках системи електронної взаємодії органів влади (СЭВ). Він дозволяє не просто передавати/отримувати організаційно-розпорядливі документи в електронному вигляді, але і контролювати терміни обробки документів, автоматизувати процес узгодження проектів нормативних документів між державними органами"- роз'яснив глава Госинформнауки Володимир Семиноженко.

Зокрема, до системи підключені усі міністерства і центральні органи виконавчої влади. Пройшли навчання і отримали доступ до СЭУ близько 600 посадовців державних установ. Більше 100 службовців отримали електронний цифровий підпис для підписання документів в системі. Зараз опрацьовуються технічні рішення по створенню інформаційної системи е-взаимодействия інформаційних ресурсів.

Проте до нововведень готові доки не усі чиновники. "Робота СЭУ вимагає певних навичок і доки є незвичайною для більшості чиновників. Тому перші 3 місяці документи "ходитимуть" між органами влади, як в електронному, так і в паперовому видіа для співробітників будуть проведені, і вже проводяться, відповідні тренінги і повчальні заходи. Отже, опір зникне після того, як нові принципи роботи будуть повною мірою засвоєні людьми, а люди, у свою чергу, на власному досвіді переконаються, що система є компактною і зручною"- резюмував В. Семиноженко.

Джерело: Держагентство з питань науки, інновацій і інформатизації.

Читайте також: Програма переходу України на e - government буде розроблена до кінця року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини