Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент визначив статус провайдера телекомунікацій з ринковою перевагою

7 червня 2012, 12:13
140
0
Реклама

Шляхом внесення змін до цілого ряду нормативних актів, Законом розмежовуються повноваження органів регулювання в частині визначення ними суб'єктів господарювання на ринках, що знаходяться в стані природної монополії. Зокрема, Законом усунено дублювання функцій державних органів у сфері контролю над ціноутворенням, а також розширені повноваження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації в частини проведення аналізу ринків і визначення операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою.

У Законі "Про природні монополії" встановлено, що звідний перелік суб'єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб'єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, які формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. У інших сферах, в яких діють суб'єкти природних монополій, реєстри формуються національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання для створення вказаних комісій.

У Законі "Про телекомунікації" віднині визначено, що оператор, провайдер телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку телекомунікаційних послуг - це оператор, провайдер телекомунікацій, доля доходу якого впродовж року, передування проведенню аналізу ринку, перевищує 25 відсотків сумарного доходу усіх операторівпровайдерів телекомунікацій, отриманого на цьому ринку за той же період часу.

Джерело: Верховна Рада України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини