Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лист ДПС : Про витрати на відрядження працівників небюджетного підприємства

28 травня 2012, 16:24
233
0
Реклама

Листом від 31.03.2012 р. N 5742/6/15-1415 Державна податкова служба повідомляє що при визначенні об'єкту оподаткування враховуються витрати на відрядження фізичних осіб, що полягають в трудових стосунках з таким платником податку або керівних органів платника податку, що є членами, в межах фактичних витрат особи, що відряджається, зокрема витрати на оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених в такі рахунки витрат на харчування.

Не дозволяється включати до складу витрат на харчування вартість алкогольних напоїв і тютюнових виробів, суми "чайових", за винятком випадків, коли суми таких "чайових" включаються в рахунок згідно із законами країни перебування, а також плату за видовищні заходи.

В той же час, абзацом 4 пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 НКУ визначене, що до складу витрат на відрядження відносяться також витрати, не підтверджені документально, на живлення і фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням в межах території України, але не більше ніж 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановлений закон на 1 січень податковий (звітного) рік, в розрахунок за кожен календарний день такий відрядження.

Для підприємств небюджетної сфери зменшення добових витрат, що враховуються при численні податку на прибуток у складі витрат, на вартість живлення, включену в рахунок на проживання, їх працівників Податковим кодексом України не передбачено.

Що стосується витрат працівника підприємства на проживання у відрядженні, то такі витрати можуть бути враховані у складі витрат при визначенні об'єкту оподаткування у розмірі вартості одного місця в готельному номері за кожну добу такого проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини