Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стартував міжнародний форум "Злиття і поглинання в Україні"

24 травня 2012, 14:34
132
0
Реклама

Сьогодні в Києві стартував форум, організований журналом "Злиття і Поглинання" і присвячений питанням розвитку цивілізованого ринку M&A, захисту бізнесу від недружнього поглинання, а також важливим питанням фондового ринку України. Генеральним інтернет-партнером заходу виступив портал ЮРЛИГА.

Перша сесія форуму була присвячена питанням державного регулювання ринку M&A в Україні, зібравши за столом президії представників держструктур, що чинять істотний вплив на стан фондового ринку країни, а також її інвестиційний клімат.

Відкриваючи захід, головний редактор журналу "Злиття і Поглинання" Антон Смирнов назвав багатообіцяючою динаміку розвитку ринку M&A, яка дозволила організаторам відновити традицію проведення форуму потім 3-ех літньої перерви.

Дійсно, за підсумками 2011 року у рамках методики експертно-аналітичної групи M&A - Intelligence в Україні було зафіксовано в цілому 53 угоди на загальну суму $5, 43 млрд. Це приріст на 20,1% відносно результату 2010 року ($4, 52 млрд.).

Цю точку зору підтримав один з головних спікерів першої сесії - Президент Міжнародної торгової палати в Україні Володимир Щелкунов. На його думку, проведення подібних заходів в роки кризи було б неактуальним і менш ефективним, оскільки раніше бізнес роздумував не стільки про розвиток, скільки над тим, як вижити в скрутний час. Сьогодні ж у експертів ринку M&A досить поживи для роздумів і конструктивного діалогу.

Міркуючи про інвестиційний клімат країни Володимир Щелкунов вважає, що його успіх багато в чому залежить від ефективності діалогу між бізнесом і владою, а головне від того, чи працюватимуть над відповідним інвестиційним проектом місцеві координатори, які повинні курирувати і супроводжувати проектпогоджувати з центральною і місцевою владою стратегію і захищати інтереси інвестора на різних рівнях. Також, за словами Президента ICC Ukraine для загального успіху важливо, щоб інвестор не ставив занадто тяжких умов перед владою і враховував в проекті інтереси відповідного регіону (куди він вкладає гроші) і країни в цілому.

Інший учасник першої сесії форуму Анатолій Амелинчлен Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку, розповів про стан ринку M&A в Україні і ролі, яку грає НКЦБФР в запобіганні корпоративним конфліктам.

"Починаючи з 2009 по 2011 рік Комісія отримала близько 4 тис. різного роду заяв, з яких порядком 70% - скарги миноритариев на мажоритариев про порушення їх прав. На жаль, корпоративна культура в Україні досить низька. При цьому можу сказати, що корпоративне законодавство у нас не найгірше, питання лише полягає в застосуванні цього законодавства" - відмітив г-дінів Амелин.

Також спікер озвучив головні корпоративні порушення, які виявляє сьогодні Комісія. Серед них: нерівне відношення до усіх груп акціонерів, ігнорування прав дрібних акціонерів, обмеження права на отримання інформації, права на отримання дивідендів, порушення при емісії акцій та ін.

Про деталі інших сесій форуму читайте в наступних новинах розділу "Новини юррынка" на порталі ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини