Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити, якщо до вас нагрянула податкова?

15 травня 2012, 11:27
192
2
Реклама

За словами радника ЮФ "Василь Кисиль і Партнери"до початку перевірки необхідно упевниться, на яких підставах вона проводиться, тобто перевірити/зняти копії службових посвідчень, напряму на проведення перевірки, копію наказу про проведення перевірки.

За наявності документальних підстав, варто розумно організувати процес проведення перевірки, включаючи виділення окремого приміщення для представників ДПС, призначення співробітника, відповідального за комунікацію між підприємствам і перевіряючими, контроль за відомостями, що надаються, і інформацією, у тому числі в ході спілкування перевіряючих з працівниками підприємства.

Практика показує, що підключення кваліфікованих юристів може допомогти зайняти в кожній окремій ситуації розумну позицію, знижуючи ризик необгрунтованих вимог. На жаль, на практиці навіть саме законослухняне підприємство, що дуже умовно, враховуючи якість законодавства України, може зіткнутися з наполегливим проханням здійснити податкові платежі, які не передбачені законодавством.

Завжди є можливість оспорити дії податкової служби в суді. Незважаючи на дані "офіційної статистики" про тотальну підтримку податківців судами, професіонали дуже скептично відносяться до таких прес-релізів ДПС і оперують іншими цифрами. Якщо у платника податків є правова позиція, а справою займаються професіонали, ризик програшу істотно знижується.

Буде доречним нагадати, що варто завчасно готуватися до захисту позиції в суді. Проведення процедур податкового ризик менеджменту дасть упевненість зайнятій позиції і можливості її захисту. При підготовці, спірні операції можуть бути підтримані позитивними для платника податків податковими роз'ясненнями.

Джерело: minfin.com.ua

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини