Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Активність у сфері злиття і поглинань зросла на 12 %

20 квітня 2012, 13:58
109
0
Автор:
Реклама

Згідно з цим дослідженням, кількість угод злиття і поглинань, зареєстрованих в європейських країнах з економікою, що розвивається, в 2011 році наблизилася до 3800, що майже на 12 % більше, ніж в попередньому році. Цей показник побив рекорд 2008 року, коли було зареєстровано 3723 угоди. Загальна вартість угод злиття і поглинання в 2011 році залишалася на рівні попереднього року - 150 млрд. євро - через меншу кількість великих угод.

Найпривабливішою галуззю для інвестицій у сфері злиття і поглинань в 2011 році було виробництво. У цьому секторі знаходилися 753 угоди, що складає майже 20 % усіх угод. Відразу за сектором фінансів і страхування з 409 угодами йдуть сектори послуг оптової і роздрібної торгівлі (396 і 392 угоди відповідно). По показнику сукупної вартості угод перше місце зайняв гірничо-добувний сектор, в якому було зареєстровано майже третина загальної вартості угод. Друге місце зайняв сектор фінансів і страхування з 12 %, в той час, коли сектор виробництва став третім з долею трохи більше, ніж 11 %.

Керівник практики корпоративного права CMS у ЦВЕ Хелен Родвел стверджує, що "2011 рік створив постійний потік угод в усьому регіоні, проте вони досі затягуються і ризик того, що угоди не дійдуть до стадії підписання або фінансового завершення залишився високим. Банки зіграли навіть значнішу роль в результатах юридичних аудитів і структурі угод, адже фінансування залишилося дуже обмеженим і надання кредитів банками було обережнішим, ніж завжди. Здатність покупців використовувати валютний кошик і хеджувати коливання валютних курсів в міжнародних угодах стало стратегічною перевагою за останні 12 місяців".

"Активність у сфері злиття і поглинань в 2011 році росла, але оцінки компаній знизилися в порівнянні з 2010 роком. і багато угод було зупинено із-за побоювань відносно кризи в Єврозоні, - додає головний редактор DealWatch Борис Мелешков. - Проте, здається, що розчарування зникає, і ми бачимо позитивну перспективу росту об'єму злиття і поглинань в 2012 році. Польща і Росія, ймовірно, зможуть спостерігати збільшення ділової активності цього року завдяки стабільному макроекономічному середовищу, поліпшенню умов фінансування і амбітним приватизаційним планам".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини