Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корпоративні реструктуризації забезпечують захист власності - експерт

20 березня 2012, 16:40
131
0
Реклама

Реструктуризація потрібна, передусім, для захисту інвестицій і продажу бізнесу. При цьому значення має привабливість і зрозумілість структури, легкість входження інвестора, інструмент заяв і гарантій, оптимізація податкових витрат. У Україні не доступні багато інструментаріїв для реструктуризаціївідмітив И. Юрченко.

Іноземні юрисдикції притягають український бізнес також незалежним судочинством, безпекою активів, і - що дуже важливе - конфіденційністю володіння.


Інструментами реструктуризації є продаж корпоративних прав, внесення в статутний капітал, реорганізація і продаж активів. Порядок проведення складний і займає немало часу, починаючи з оцінки вартості активів, взаємин з АМКУ, розмов з менеджментом з метою забезпечення безпеки, і закінчуючи роботою із заборгованостями і іншими договірними зобов'язаннями.

Корпоративна реструктуризація - це, передусім, захист власності кінцевого бенефіціараакцентував увагу И. Юрченко. Тому з особливою увагою необхідно вибирати юрисдикцію, враховуючи корпоративний і податковий аспекти. Український власник, навіть прийнявши рішення про реструктуризацію, надалі може бути не готовий до довгих процесів її проведення.

Звичайно ж, щоб підприємству було вигідно вийти з України, його грошовий обіг має бути значним. При цьому зараз майже усі великі українські виробники реструктуровані за кордоном. Велике значення має і вибір юридичних радників і посередників, які допомагатимуть компанії з реструктуризацією, - відмічає експерт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини