Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Олег Макаров дав майстер-клас студентам КНУ ім. Тараса Шевченка

20 березня 2012, 16:30
543
0
Реклама

Цей захід відбувся у рамках проекту "Зустріч з відомим адвокатом", який організував Клуб майбутніх адвокатів Асоціації адвокатів України спільно з Лігою студентів Асоціації юристів України і юридичним факультетом Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Олег Макаров поділився з майбутніми юристами досвідом побудови ЮФ "Василь Кисиль і Партнери", яка починає свій звіт з 1987 р. і була створена 4-мя студентами і викладачами у формі юридичного кооперативу. Через деякий час кооператив був реорганізований в ТОВ "Василь Кисиль і Партнери". А наступним етапом розвитку стало перетворення в Адвокатське об'єднання.

В якості переваг побудови власної фірми в ті роки юрист називає практична відсутність конкурентів. До останніх можна було віднести хіба що викладачів юридичних факультетів і практикуючих адвокатів, які в основному вели кримінальні справи, займалися питаннями спадку і тому подібне

"Перші 5 років - це був період становлення, пошуку клієнтів. Потім мі здійснили перехід до системи eat what you kill, яка передбачала, що зовні ми виступали як єдиний бренд, але фінанси розподілялися залежно від того скільки ти запрацював. При цьому кожен з нас виділяв частину прибутку на загальні витрати- згадує пан Макаров. - Але потім усі партнери обзавелися групами помічників, юристів і ми повернулися до класичного партнерства - об'єднали бізнес, фінанси, клієнтів".

В ході бесіди О. Макаров виділив 5 складових юридичного бізнесу :

- клієнти;

- персонал;

- фінанси;

- інфраструктура;

- партнерство.

Також Олег Макаров розповів студентам про своє бачення юридичного ринку України, і відмітив, що, на жаль, молоді юрфірми часто порушують адвокатську етику і не завжди справляються з "хворобою росту" - коли вони не можуть забезпечити рівень попиту.

Пан Макаров порадив студентам отримувати фундаментальні знання і дуже обережно відноситься до підробок, починати займатися ними не раніше 4-го курсу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини