Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"У Україні слід уніфікувати правила ліцензування адвокатів"

14 березня 2012, 15:23
379
2
Реклама

Тема КПК хвилює уми адвокатів і прокурорів, суддів і наукових співробітників, усього юридичного співтовариства вже давно, а враховуючи досить швидке проходження проекту крізь усі законодавчі заслони і його вихід вже практично на фінішну пряму, - усі стурбовані тим як же працюватиметься по-новому.

Катерина Коваль, адвокат, заступник голови Союзу юристів України

Ірина Пихголова дисциплінарної палати Київської міської Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, відмітила, що необхідно в першу чергу осмислити ту новизну, яку несе проект КПК, і розробити практичні рекомендації. Це має бути дійсно новий процес, в якому захист буде нарівні із звинуваченням.

Проактивну роль адвокатів за новим КПК відмітила Мері Батлеррадник з правових питань, Керівник проекту реформування карної юстиції департаменту юстиції США Посольства США. Окрім цього пані Батлер вважає, що в Україні потрібне уніфікувати правила ліцензування адвокатів і затвердити Кодекс етики для юристів. Такий кодекс існує в США і є єдиним для прокурорів і адвокатів. Якщо хтось порушує норми його норми, то згодом у порушника можуть забрати ліцензію на здійснення професійної діяльності.

Мері Батлер

Мері Батлер говорить про те, що в США на відміну від України існує взаємна повага між прокурорами і адвокатами. Це значно підвищує професіоналізм розгляду тієї або іншої справи в суді. Такого стану взаємної поваги, на думку М. Батлер, можна досягти шляхом створення єдиного органу самоврядування для прокурорів і адвокатів, у рамках діяльності якого проводилися б загальні тренінги.

Також, у черговий раз була підкреслена позитивність відміни інституту повернення справи на додаткове розслідування.

Наталія Шныржурналіст сайту ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини