Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Партнер Schoenherr розповів про угоди з проблемними кредитами в Україні

22 лютого 2012, 16:21
191
0
Автор:
Реклама

На тлі поступового скорочення використання позикових засобів європейськими банками, Конгрес став ефективним майданчиком для обговорення основних трендів розвитку українського банківського сектора. Партнер київського офісу Schoenherr Денис Сытник розповів про угоди з проблемними кредитами в Україні, а також про економічний ефект, який можуть отримати банки від продажу або поступки боргу.

У усьому регіоні Центральної і Східної Європи відсоток проблемних кредитів у співвідношенні до загального об'єму кредитів в поточному економічному циклі різко збільшився. Процентні ставки піднімалися вгору у ряді банків згідно з тим, як внаслідок збільшення кількості дефолтів банки почали відчувати нестачу ліквідності. На думку Дениса Сытника, український ринок проблемних кредитів знаходиться в руках місцевих факторингових і колекторних компаній, які скуповують у банків забезпечені кредити. Він додав, що деякі українські банки почали переміщати кредитні портфелі за межу в нерегульовані компанії спеціального призначення.

 "Приймаючи рішення про те, використовувати місцеву або іноземну компанію для купівлі, сторони не повинні приділяти увагу виключно регуляторним аспектам, але повинні також враховувати, що поступка за межу може піддаватися обмеженню максимальної процентної ставки за кредитами від нерезидентів, встановлюється Національним банком України"- розповів Д. Сытник.

Крім того, юрист також звернув увагу на те, що незалежно від того, який покупець притягується, місцевий або іноземний, треба приділити увагу банківській таємниці.

Якість активів залишається головною проблемою для українського банківського сектора. Не дивлячись на те, що рівень проблемних кредитів у банківській системі стабілізується, цей показник залишається на небезпечно високому рівні і складає приблизно 40 %.

 
За інформацією прес-служби Schoenherr.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини