Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ухвалила Закон про Фонд держмайна

12 грудня 2011, 11:06
172
0
Реклама

Закон визначає правовий статус, організацію, повноваження і порядок діяльності Фонду державного майна України як центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, що реалізовує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання і відчуження державного майна, управління об'єктами державної власності (у тому числі корпоративними правами держави), а також у сфері державного регулювання оцінної діяльності.

В процесі підготовки проекту до другого читання з нього були виключені як що не відповідають законодавству норми, які передбачають повноваження Президента і Прем'єр-міністра давати доручення ФГИ. Законом збережена діюча трирівнева система органів у сфері приватизації: ФДМУ, регіональні відділення і регіональні представництва. Діяльність Фонду як і раніше координуватиметься Кабінетом Міністрів.


Фонд державного майна очолить Голова, який призначається на посаду і звільняється від неї Президентом України з відома Верховної Ради.

Закон набуде чинності через 60 днів після його офіційної публікації.


Нагадуємо, раніше Фонд держмайна у своїй діяльності керувався Тимчасовим положенням затвердженою Постановою Верховної Ради України від 7 липня 1992 року.

Источнидо: Інформаційне управління Верховної Ради України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини