Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Aктуальные питання обробки і реєстрації баз персональних даних

24 жовтня 2011, 13:54
160
3
Реклама

Доповідачами семінару виступили: старший юрист Олександр Плотниковюрист Світлана Постриган і юрист Інна Распутня.

Світлана Постриган освітила питання нормативного регулювання правовідносин у сфері захисту і використання персональних даних, зробивши акцент на видах баз персональних даних, способах їх обробки і необхідності реєстрації наявних в компанії баз персональних даних в Державній службі України з питань захисту персональних даних.

Окремо Світлана зупинилася на специфічних видах баз персональних даних, характерних для фармацевтичної галузі. Зокрема, йшлося про бази персональних цих лікарів (фармацевтів, представників дистриб'юторів, аптек, фармацевтичних компаній, страхових компаній, ЛПУ), пацієнтів, включаючи учасників клінічних випробувань, а також маркетингових (соціальних) проектів фармацевтичних компаній.

Безпосередньо про саму реєстрацію баз персональних даних і пов'язаною з цим підготовчій роботі розповіла юрист Інна Распутня. Вона покроково роз'яснила усю процедуру підготовки до реєстрації баз персональних даних, включаючи визначення видів, кількості, зміст, цілей і так далі існуючих в компанії баз персональних даних, перерахувала внутрішні документи, які компанія повинна розробити згідно з вимогами нового законодавства.

Далі слово узяв старший юрист Олександр Плотниковякий розповів про вимоги законодавства до обробки персональних даних і особливості передачі персональних даних іноземним суб'єктам, окремо зупинившись на особливостях, характерних для банківських і фінансових установ.

У завершальній частині свого виступу Олександр акцентував увагу учасників на зміни, внесені до Кодексу України про адміністративні правопорушення і Карного Кодексу України, які набувають чинності з 1 січня 2012 року і посилюють відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних.

Після закінчення семінару юристи Arzinger дали ряд практичних рекомендацій по підготовці до реєстрації баз персональних даних і відповіли на питання учасників заходу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини