Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: пільги по постачанню зернових без ПДВ на сільгоспвиробників не поширюються

Реклама

Як випливає з листи ДПАУ від 29.08.2011 року № 23179/7/15-3417-08 операції з поставки зернових і технічних культур сільгосппідприємствами як до, так і після змін НК Законом № 3609обкладаються ПДВ по ставці 20 %.

Вказаним Законом № 3609 розширений лише перелік осіб, на яких пільга по звільненню операцій з поставки зернових культур (пшениця, жито, ячмінь, овес, кукурудза, сорго, просо) і технічних культур товарних позицій (насіння рапсу і соняшнику) від ПДВ, не поширюється. Окрім сільськогосподарських предприятий-роизводителей, що здійснюють перше постачання таких зернових і технічних культур, пільга не поширюється на перше постачання цих культур підприємствами, які безпосередньо придбали їх у сільгоспвиробників.

В той же час, ДПАУ відмітила, що згідно п. 209.6 НК сільгосппідприємством вважається те підприємство, основною діяльністю якого є постачання зроблених (наданих) їм сільськогосподарських товарів (послуг), в якому питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг складає не менше 75 % вартості усіх товарів/послуг, поставлених впродовж попередніх 12 податкових періодів сукупні. Отже, якщо особа, що не відповідає вимогам пункту 209.6 НК (тобто не є сільгосппідприємством)здійснює операції з поставки культур власного виробництва, то на такі операції поширюється режим звільнення від ПДВ згідно з підпунктом 15 підрозділу 2 розділи XX НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини