Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ не знає, чи відносяться послуги хостингу до послуг у сфері інформатизації

Реклама

У листі від 29.07.2011 року № 8817/5/15-1416 ДПАУ так і не змогла дати виразна відповідь відносно того, чи можуть після 01.04.2011 включатися до складу витрат платників податку на прибуток послуги хостингу веб-сайтів юридичних осіб, що робляться фізособами - підприємцями на єдиному податку.

Констатировав, що з 01.04.2011 підприємство має право включати у витрати суми витрат, понесених у зв'язку з придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, що здійснює діяльність у сфері інформатизації, вона порадила при визначенні приналежності послуг хостингу веб-сайтів юридичних осіб до послуг інформатизації керуватися Національним класифікатором України "Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2005" (група 72 КВЕД ДК 009:2005).

Проте, вказаний Класифікатор такого поняття як "хостинг" взагалі не міститьі визначити по ньому, чи відносяться послуги хостингу до послуг у сфері інформатизації однозначно не можна. Між тим, це має важливе значення у виді встановленого пп. 139.1.12 НК заборони на включення до складу витрат витрат, понесених у зв'язку з придбанням послуг у ФОП, що знаходяться на єдиному податку, який не поширюється тільки на послуги у сфері інформатизації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини