Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд хоче покінчити з мораторієм на стягнення заборгованості з підприємств ПЕК раніше

Реклама

У парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 9057що передбачає, що особлива процедура погашення заборгованості підприємствами паливно-енергетичного комплексу, передбачена Законом "Про заходи, спрямовані на забезпечення стійкого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу", діятиме до 1 січня 2012 рокуа не до 1 січня 2013 року, як це передбачено зараз.

Також, документом пропонується відкрити можливість для стягнення з підприємств ПЕК заборгованості, що виникла в період з 1 січня 2007 року по 1 січня 2011 року. Така заборгованість повинна буде сплачуватися підприємствами ПЕК, включеними в Реєстр, рівними частинами щомісячно в течії двох років. У разі порушення термінів погашення заборгованості або сплати її не в повному об'ємі, вона стягується органами державної старанної служби в примусовому порядку. Крім того, підприємства ПЕК, терміни, що порушують, або умови виплати заборгованості, можуть бути виключені з Реєстру підприємств, на яких поширюється мораторій на стягнення заборгованості.

Нагадаємо, що не так давно, Законом № 940 - VI від 13.01.2011 року особлива процедура погашення заборгованості підприємств ПЕК була продовжена з 1 січня 2011 року до 1 січня 2013 року. При цьому дата, на яку фіксується сума кредиторською і дебіторською заборгованостей для погашення шляхом застосування механізмів, визначених справжнім Законом, була перенесена з 1 січня 2005 року на 1 січня 2011 року. Мораторій на примусове стягнення на даний момент торкається заборгованості, що виникла до 1 січня 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини