Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче відкрити електронний доступ до ЕГР тільки для держорганів

Реклама

Уряд зареєстрував в парламенті законопроект № 9056визначальний порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців в електронному вигляді.

Відомості з ЕГР в електронному вигляді надаватимуться тільки органам державної влади у зв'язку із здійсненням їх повноважень. Порядок надання ним таких відомостей і перелік органів, які зможуть цю інформацію отримати, буде визначений спеціально уповноваженим органом з питань державної реєстрації за узгодженням з відповідним державним органом (тобто, ймовірно, Укргосреестром за узгодженням з Мінюстом). Органам державної влади буде заборонено передавати отримані відомості з ЕГР іншим особам.

На даний момент відкритий доступ до електронної версії ЕГР закритий у зв'язку з розпорядженням КМУ від 19.01.2011 року № 32Держкомпідприємництва, що відмінив розпорядження, від 22.07.2008 № 95 і від 08.07.2009 № 123, якими доступ до Реєстру відкривався усім охочим. Закритість реєстру створює серйозні незручності підприємцям, які не можуть переконатися в існуванні контрагента інакше, ніж через звернення до держреєстратора. Після припинення видачі посвідчень про держреєстрацію проблема посилилася ще і необхідністю отримання у держреєстраторів "свіжих" виписок з ЕГР. Відкриття доступу до Реєстру держорганам обумовлене не турботою про підприємців, а вимогами Держфінінспекції, яка також потребує відомостей ЕГР. Вона ж є автором законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини