Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ посилив вимоги до концентрації за участю офшорних компаній

Реклама

АМКУ розпорядженням від 13.07.2011 року № 367-р внесла зміни в Положення про порядок подачі заяв в Антимонопольний комітет України про попереднє отримання дозволу на концентрацію суб'єктів господарювання. Цими змінами, зокрема, були визначені особливості подачі заяви про концентрацію учасниками концентрації - іноземними суб'єктами господарювання, зареєстрованих в офшорних зонах.

Такі компанії повинні будуть подавати:

- копії договорів доручень, доручень або документів, підписаних керівником органу управління підприємства, які надають право іншим особам виконувати функції або частину функцій відповідного органу управління компанії;

- копії договорів доручень, доручень або документів, підписаних акціонерами (учасниками) підприємства, згідно з якими інша особа (обличчя) має (мають) право участі в управлінніотримувати прибутки, укладати договори купівлі-продажу доль (акцій, паїв);

- відомості про фізичних і юридичних осіб, одержуючих вигоду від майна підприємствайого долею (акцій, паїв), незалежно від того, хто є його власником.

Під вигодою від майна вирішено розуміти отримання або можливість отримання користі від володіння, користування або розпорядження майном, зокрема, прибутків від нього, немайнових прав, що виникають з права власності, можливості користування цим майном. Також внесені технічні правки, пов'язані із заміною за текстом документу ідентифікаційного коду на податковий номер.

До внесення цих змін офшорні компанії подавали (і до набуття чинності змін - подають) заяву на реєстрацію в тому ж порядку, що і інші іноземні суб'єкти господарювання. Тобто, подавали виписку з торгових (банківських) реєстрів країн, де зареєстровані головні органи управління, яка має бути нотаріально завірена по місцю видачі і легалізована в консульських установах. Тепер на додаток (чи замість, оскільки з норм змін це доки неясно, і тому можуть бути різні тлумачення) до виписок доведеться подавати вказані вище документи. Втім, цей обов'язок торкнеться тільки тих компаній, які зареєстровані в юрисдикціях, визнаних офшорними згідно розпорядженню КМУ від 23.02.2011 року № 143-р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини