Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС вважає за правильне відсутність особливого режиму роботи підприємства при перевірках ДСБЕЗ

Реклама

У листі від 20.05.2011 № 5/3527 МВС констатував відсутність нормативно-правового акту, що встановлює порядок режиму роботи суб'єкта господарювання в ході здійснення його перевірки підрозділами ДСБЕЗ. Більше того, Міністерство дійшло висновку, що затвердження названого порядку є недоцільним оскільки на вказані підрозділи не покладені контролюючі функції.

Річ у тому, що ДСБЕЗ здійснює тільки перевірку відомостей про скоювання злочинів і інших правопорушень чи підготовці до їх здійснення в порядку і на підставах, визначених нормативно-правовими актами, якими керується у своїй діяльності міліція.

У свою чергу, на практиці співробітники органів ДСБЕЗ займаються не лише перевірками відомостей про злочини і правопорушення, але самі активно намагаються виявити їх, вимагаючи від підприємців пред'явлення ліцензій, патентів і інших дозвільних документів. Та і порядок проведення перевірок відомостей про злочини і правопорушення органами міліції не перешкодив би. А то деякі міліціонери звикли, посилаючись на Закон "Про міліцію"влаштовувати тотальні перевірки роботи підприємства в надії виявити хоч яке-небудь правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини