Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиція запропонувала Декларацію економічної свободи - обмеження держборгу, дефіциту і витрати бюджету

10 грудня 2010, 09:00
472
0
Реклама

Група опозиційних народних депутатів з парламентських фракцій БЮТ і НУНС подала у Верховну Раду 8 грудня 2010 року під № 7435 Проект Декларації економічної свободи.

Твердження парламентом Декларації, на думку авторів, сприятиме лібералізації економіки і підвищенню національної і економічної безпеки України.

Документом збираються ввести обмеження на дефіцит Держбюджету у розмірі 3% від об'єму валового внутрішнього продукту; обмеження на рівень державного боргу у розмірі 30% від об'єму валового внутрішнього продукту (щоб уникнути ризиків суверенного дефолту); обмеження на витратну частину Держбюджету у розмірі 30% від об'єму валового внутрішнього продукту. Пропонується і заборона на використання і формування позабюджетних фондів.

Декларація передбачає заходи для підвищення соцстандартів : при щорічному формуванні споживчого мінімуму пропонують враховувати прогнозний показник рівня індексу споживчих цін наступного року. Підвищення мінімальних зарплат і пенсій планується в розмірі не менше, чим 15% від рівня грудня попереднього року (для підвищення купівельної здатності).

Граничний рівень росту комунальних тарифів за рік планують встановити в 8%, максимальний граничний рівень безробіття на кінець року - не більше 7%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини