Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПАРД: договори на ведення реєстрів акцій у формі документу діють і після 29 жовтня

10 листопада 2010, 12:07
1181
0
Реклама

Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв у відповідь на численні запити своїх членів про діяльність реестродержателей після набуття чинності 29 жовтня 2010 року змін в Закони "Про цінні папери і фондовий ринок" і "Про акціонерні товариства" (про можливість існування акцій виключно у бездокументній формі) видала інформаційний лист.

Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів регулює облік прав власності іменних цінних паперів, випущених в документарною формі. На думку Асоціації, набуття чинності норм про бездокументарности акцій не є основою для розірвання договорів на ведення реєстру власників іменних цінних паперів документарною форми існування, так само як і для відмови у внесенні змін до системи реєстру.

Такого висновку Асоціація дійшла на підставі того, що випуски акційведення реєстрів власників яких здійснюється реестродержателями на сьогодні, зареєстровані згідно з нормами законодавства, діючими на момент їх реєстраціїа згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску акцій останні випущені саме в документарній формі.

В той же час, ПАРД звертає увагу: "визначити ступінь правових ризиків оспорювання у судновому порядку укладення з 29.10.2010 року правочинів щодо переходу права власності на акції, що існують у документарній формі, є неможливим".

ДО РЕЧІ...

Нещодавно ГКЦБФР роз'яснилащо з 29 жовтня 2010 року акції акціонерних суспільства можуть існувати виключно у бездокументній форміа усі АТ зобов'язані були донині забезпечити існування власних акцій у бездокументній формі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини