Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ взявся за чергові зміни до Конституції

9 листопада 2010, 12:27
810
1
Реклама

КСУ почав розгляд справи за уявленням Верховної Ради про перевірку на відповідність статтям 157 і 158 Конституції законопроекту № 7265 про внесення змін до Конституції, яким пропонується закріпити у перехідних положеннях Основного закону, що чергові вибори парламенту проводяться в останнє воскресіння жовтня 2012 року.

Суд почав розглядати справу у формі письмового слухання 9 листопада 2010 року. На такі засідання представники ЗМІ не запрошуються.

Після прийняття КСУ рішення про повернення Конституції в редакцію 1996 року виникла дискусія про те, коли повинні пройти чергові парламентські вибориоскільки редакція Основного закону 2004 року передбачала, що чергові вибори Ради проводяться в останнє воскресіння останнього місяця 5 року повноважень парламенту, а по Конституції 1996 року - в останнє воскресіння березня 4 року повноважень.

Крім того, рішення КСУ по своєму зверненню чекає ЦВКякій припаде вже 22 листопада оголосити про початок виборчої кампанії парламентських виборів-2011, якщо суд не винесе іншої ухвали.

Усі нововведення в пристрої країни, пов'язані з відміною політреформи 2004 року читайте в розділі "Актуально".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини