Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про мови зареєстрований незаконно?

13 жовтня 2010, 10:24
649
0
Реклама

Народний депутат України (фракція НУ-НС) Юрій Кармазин звернувся до Вищого адміністративного суду України з приводу визнання незаконній реєстрації проекту Закону "Про мови в Україні" № 1015-3.

На думку Ю. Кармазину, реєстрація цього проекту була здійснена в порушення ч. 1-2 ст.100 Регламенту ВРзгідно з якими альтернативними вважаються законопроектиположення, що містять, регулюючі однаковий круг питань, і положення, що повторюють по суті, про регулювання одних і тих же громадських стосунків. "Альтернативний законопроект може бути внесений не пізніше, ніж в 14-денний термін після дня надання народним депутатам першого законопроекту з відповідного питання"- нагадав парламентар.

Ю. Кармазин відмітив, що ВР вже зареєстрований проект Закону про мови № 1015-1 від 23.11.2007який містить положення, регулюючі однаковий круг питань, і положення, що повторюють по суті, про регулювання одних і тих же громадських стосунків. Депутат просить ВАСУ відмінити реєстрацію проекту № 1015-3 як незаконну і зобов'язати ВР в особі її голови повернути документ як поданий з порушенням термінів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини