Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ видала Узагальнювальне роз'яснення про те, як уточнювати помилки податкових звітів

4 жовтня 2010, 17:14
1212
0
Реклама

Державна податкова адміністрація наказом від 30 вересня 2010 року № 756 затвердила Узагальнювальне податкове роз'яснення відносно подачі уточнюючих розрахунків платниками податків, яке діє з моменту його обнародування.

Згідно з Роз'ясненням, помилки в показниках раніше поданої декларації платник податків може виправити впродовж 1095 днів після останнього дня граничного терміну подачі декларації, в якій виявлені помилки, і до початку перевірки контролюючими органами.

Уточнюючі показники можуть бути подані у складі податкової декларації за будь-хто наступний (після помилки) період. При цьому, на думку ДПАУ, має бути погашена сума недоплати і сплачений штраф, "у разі, якщо виявлена помилка призвела до заниження податкового зобов'язання".

Якщо ж помилки встановлені під час документальної перевірки, то платник податків вже не може самостійно відкоригувати показники звітності, навіть якщо не збігли терміни для самостійного виправлення. Суми податкових зобов'язань в таких випадках визначає податкова.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини