Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виборча система України змінена

12 липня 2010, 10:34
6150
2
Реклама

Прийнятий Закон "Про вибори депутатів ВР АРК, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" раніше зареєстрований у ВР під № 6601 народним депутатом від ПР Олександром Ефремовым. Нормативним актом відміняється діючий у сфері місцевих виборів Закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів"а сама система виборів повністю міняється.

Вводиться змішана система виборів в місцеві ради для ВР АРК, обласних, міських, районних в містах рад. Згідно з цією мажоритарно-пропорційною системою:

- половина депутатів обиратиметься по виборчих списках партій;

- половина - по мажоритарній системі відносної більшості в одномандатних виборчих округах; така ж - мажоритарна - система пропонується для обрання відповідних голів.

Крім того виборчі блоки партій виключені з суб'єктів виборчого процесу. Також, відповідно до законопроекту, право висувати кандидатів закріплюється виключно за політичними партіями. Ще одним нововведенням є заборона на участь у виборах місцевих парторганізацій, зареєстрованих менш ніж за рік до дня виборів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини