Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову міліцію можуть скасувати

7 липня 2010, 11:54
1175
5
Реклама

"З метою поліпшення інвестиційного клімату в державі" група народних депутатів (Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко, Святослав Олийнык, Ігор Воротнюк - усе з фракції БЮТ) внесла на розгляд парламенту законопроект № 6664.

Проект передбачає ліквідацію податкової міліції.

Змінами в КПК вона втрачає статус органу дізнання і досудового слідства, змінами в Закон "Про оперативно-розшукову діяльність" - оперативно-розшукових повноважень. Завдяки відміні ст. 234-2 КоАП органи податкової служби не матимуть права складати протоколи і розглядати справи про админправонарушениях.

Вилучається положення про "спеціальні підрозділи по боротьбі з податковими правопорушеннями" і з ст. 1 Закону "Про державну податкову службу". Супроводжувати податківців в їх перевірках платників (податків якщо вони пов'язані з проведенням оперативно-розшукових дій чи наслідки у кримінальних справах) будуть за проектом працівники органів внутрішніх справ. Вони ж стануть вносити представлення на застосування податківцями админареста активіввідповідно до ст. 9 Закону № 2181 - III.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини