Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ визначився з порядком підтримки інвестицій і інновацій

23 червня 2010, 14:28
447
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою № 476 від 16 червня 2010 року затвердив Порядок використання в 2010 році засобів Стабілізаційного фонду для державної підтримки реалізації інноваційних і інвестиційних проектів в реальному секторі економіки.

Порядок торкається використання засобів, передбачених пунктом 5 частин 1 ст. 74 Закони "Про Державний бюджет України на 2010 рік". Вони, згідно з Порядком, прямують на здешевлення кредитів (у національній валюті, інвалюті, у тому числі від іноземних фінустанов) для реалізації інвестиційних і інноваційних проектів, а також представляються у вигляді державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів на умовах спільного фінансування. Надаються засоби на конкурсних умовах.

Здешевлення кредитів буде здійснюється шляхом компенсації сум процентних ставок за користування кредитами. Компенсація передбачена тільки за фактично сплачену суму процентних ставок за користування кредитами у розмірі 1,2 облікової ставки НБУ, діючої на дату нарахування таких відсотків. Компенсація ставок за іноземними кредитами здійснюється в національній валюті по офіційному курсу, встановленому НБУ на дату сплати відсотків.

Надання засобів в якості державної підтримки інвестпроектів на умовах спільного фінансування робиться при реалізації такого проекту суб'єктом господарювання за рахунок власних і притягнених (запозичених) засобів. Такі держінвестиції даються за умови, що розмір корпоративних прав держави складатиме більше 25% статутного капіталу переможця конкурсу. Майно і майнові права, придбані за рахунок держінвестицій, повинні будуть оформлятися як державна власність.

Не слід розраховувати на бюджетні кошти банкротам, реорганизующимся, ліквідовуваним підприємствам, що мають борги перед бюджетом, вже отримуючим (що отримало) финподдержку для інвестпроектів, що має заборгованість перед Державною інвестиційно-кредитною установою, збитковою упродовж останніх 3 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини