Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: податковий агент не має права визначати резидентний статус фізособи

18 червня 2010, 15:08
1788
0
Реклама

У листі № 4474/6/17-0716 від 11 травня 2010 року ДПАУ зупинилася на нюансах визначення резидентного статусу фізичної особи.

За інформацією ДПАУ, в обов'язковій для усіх міжнародних договорів статті "Резидент" резиденція визначається як держава, яка накладає на обличчя необмежене податкове зобов'язання (повну податкову відповідальність по усіх прибутках усіх джерелу тому числі і закордонних) внаслідок громадянства, проживання, постійного перебування і так далі. Визначення резидентного статусу йде за правилами внутрішнього законодавства.

Положення міжнародного договору відносно визначення статусу резидента застосовуються тільки у тому випадку, якщо інша держава також претендує на резиденцію обличчя.

Іноземці не придбавають статус резидента автоматично (згідно з нормами Закону № 889 - IV "Про податок з прибутків фізичних осіб")у податкових агентів немає ні права, ні обов'язку визначення цього статусу за платником. Посвідка на проживання не є підтвердженням факту проживання іноземця в Україні, а, згідно Закону "Про імміграцію"лише надає йому таке право (можливість).

Статус резидента визначається з податкового періоду (місяця), вказаного в повідомленні податкового органу (видаваному на підставі відповідної заяви іноземця).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини