Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ розробила зміни в ПДД

14 червня 2010, 16:49
4274
1
Реклама

На офіційному сайті ДАІ опубліковані зміни в Правила дорожнього рухуякі доки знаходяться у стадії розробки і обговорення. В цілому документ передбачає безліч змін в Правила, як позитивних з точки зору водіїв, так і ускладнюючих водіям життя.

До перших, зокрема, можна віднести нормативне закріплення того, що зупиняти ТС можуть тільки співробітники міліції і тільки при виконанні службових обов'язків. Позитивною зміною можна назвати і нове визначення ДТПзгідно з яким таким вважається подія, яка виникла під час користування дорожньо-транспортною інфраструктурою і внаслідок якого постраждали люди або виник матеріальний збиток (тобто тепер за ушкодження авто що виникли не за описаних умов забирати права не будуть). Уточнюється визначення головної дороги. Згідно з проектом це не лише дорога, відмічена відповідними знаками, але і дорога з твердим покриттям по відношенню до грунтової, а також будь-яка дорога по відношенню до виїзду з прилеглої території.

В той же час посилені правила стоянки ТС (тепер знак "Зупинка заборонена" не робитиме виключень для водіїв таксі, що здійснюють посадку-висадку пасажирів). Вводиться заборона зупинки на смугах гальмування і розгону. Із затвердженням цих змін з'являться і нові дорожні знакинаприклад, знаки нової групи "Туристична інфраструктура".

З повним текстом змін можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОНа також на нашому порталі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини