Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон що коригує видачу дозволів пожежниками і декларативний принцип, що вводить, для небезпечних робіт

8 червня 2010, 15:16
1308
0
Реклама

Президентом підписаний той, що поки що не набув чинності Закон № 2185 - VIприйнятий Верховною Радою 13 травня 2010 року. Він коригує деякі дозвільні процедури. Зокрема, піддалася змінам процедура видачі органами державного пожежного нагляду дозволів на початок роботи знову створених підприємств, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих, житлових об'єктів і об'єктів іншого призначення, впровадження нових технологій, передача на виробництво зразків нових пожежонебезпечних машин, механізмів, устаткування і продукції, оренду приміщень.

Як і раніше, дозвіл видається безкоштовно, а тепер ще і безстроково (але переоформляється у випадках зміни назви юридичної особи або прізвища, імені, по батькові фізичної особи). Дозвіл не оформляється не лише при прийнятті в експлуатацію об'єктів будівництва (реконструкції, реставрації, капремонту) державною комісією за участю представників органів пожежного наглядуале і на орендовані торгові місця, кіоски і контейнери, розміщені на ринку, експлуатація якого вже дозволена органами пожежного нагляду. Видача дозволу або відмова в нім має бути зроблені впродовж 10 робочих днів з дня подачі необхідних документів. Дозвіл дається на підставі результатів експертизи протипожежного стану, що проводиться пожежним наглядом. Тарифи на її проведення затверджуватимуться Кабміном. Закон вводить перелік підстав для відмови у видачі дозволу (неподання усіх необхідних документів, недостовірні відомості в них, порушення правил пожежної безпеки) і для його анулювання. Серед останніх - недопуск посадовців пожежного нагляду до нагляду за пожежною безпекою.

Цим же підписаним Законом, що набуває чинності з дня публікаціївводиться декларативний принцип придбання права виконання робіт підвищеної небезпеки і застосування механізмів і устаткування підвищеної небезпеки. Проте він торкається не усіх видів таких робіт і механізмів, а тільки тих, які потраплять в затверджуваний КМУ перелік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини