Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують скоротити перелік видів діяльності, що ліцензуються. Коментар Правової групи "Павленко і Побережнюк"

21 травня 2010, 11:44
2796
7
Реклама

Законопроект про внесення змін до Закон "Про ліцензування певних видів діяльності"зареєстрований у ВР під № 6351прийнятий за основу 18 травня.

Автори законопроекту, народні депутати від БЮТ Сергій Соболев, Наталія Королівська і Сергій Терехинпропонують істотно скоротити види, що ліцензуються діяльності і виключити з них:

- зовнішньоекономічну діяльність;

- виробництво дорогоцінних металів і коштовних каменів, напівкоштовних каменів і тому подібне;

- ветеринарну практику;

- надання послуг з перевезення вантажів;

- турагентскую діяльність і багато інших.

Пропонується також закріпити критерії ліцензування діяльності. Так повинна підлягати ліцензуванню діяльність, яка несе підвищену небезпеку для життя, здоров'я, конституційних прав і свобод або довкілля, безпеки держави, моральних основ суспільства або пов'язана з доступом до природних або іншим обмеженим ресурсам.

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Олександра Павленко: "Ми оцінюємо перспективу таких змін тільки як позитивну, що дасть можливість поліпшити стан бізнесу"

Прокоментувала положення законопроекту для ЛІГА :ЗАКОН партнер Правової групи "Павленко і Побережнюк" і член Національного бюро політичної партії "Сильна Україна", адвокат Олександра Павленко: "Внесення доповнень в статтю 3 Закони України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" є правильним і логічним. Неможливо встановити види господарської діяльності, які ліцензуються, без чіткого розуміння того, на яких чинниках грунтується це ліцензування, а також які критерії є критеріями відбору.

Така зміна, як скорочення переліку видів діяльності, що ліцензуються, є позитивною для суб'єктів господарювання і дає більше інструментів поліпшити своє фінансове положення. Це нова можливість для бізнесу у важкий період, адже частенько ліцензія є стримуючим чинником у тій або інший бізнес - сфері.

Єдине що, поки складно оцінити - це майбутні зміни в сферах, які вже не ліцензуватимуться. Як відіб'ється на них нововведення - покаже тільки час. Так наприклад, виробництво дорогоцінних металів і коштовного каменю, з одного боку, може відбуватися вже без ліцензії, але ми не знаємо який ефект і якість отримає ринок, побачивши результат діяльності без ліцензії, у такому разі потрібний тільки час.

В цілому, ці зміни в Законі не йдуть врозріз з іншими законодавчими актами, і ми оцінюємо перспективу таких змін тільки як позитивнущо дасть можливість поліпшити стан бізнесу".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини