Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи платити податок за вкрадений автомобіль?

26 квітня 2010, 14:58
583
0
Реклама

ДПАУ в Узагальнювальному роз'ясненні по застосуванню окремих положень Закону "Про податок з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів" вважає, що у разі крадіжки автомобіля податок з власників не сплачується, якщо факт крадіжки підтверджується документами органів що порушили кримінальну справу. Тобто, якщо в порушенні справи несправедливо відмовлять - податок платити доведеться.

І якщо фізичні особи, згідно з роз'ясненням, просто перестають платити податок, то юридичні особи поступають аналогічно вказаному в частини 3 статті 5 Закону порядку: вони перерасчитывают розмір податку за виключенням сплаченого при першій реєстрації транспортного засобу в Україні (ця сума відходить державі у будь-якому випадку). Перерахунок робитися перед зняттям авто з реєстрації і за ті місяці, які залишилися до кінця року, починаючи від наступного за місяцем крадіжки.

При поверненні вкраденого податок платитися за кількість місяців, що залишилися до кінця року, починаючи від місяця повернення (тобто включно з цим місяцем)а також подається розрахунок суми податку на повернені транспортні засоби, затверджений наказом ДПАУ № 373 від 17 вересня 2001 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини