Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боротьба із шахрайством з коштами Європейського Союзу: з 7 вересня розширено повноваження Держаудитслужби

Реклама

7 вересня набрала чинності урядова постанова від 6 вересня 2024 року № 1031 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2016 р. № 43 і від 25 жовтня 2017 р. № 1110», проєкт якої розробив Мінфін спільно з Держаудитслужбою.

Рішення Уряду врегульовує питання координації боротьби із шахрайством з коштами Європейського Союзу, а також удосконалює механізм міжвідомчої взаємодії Держаудитслужби.

У Міністерстві фінансів пояснили, що насамперед йдеться про організацію роботи Держаудитслужби як Служби координації боротьби із шахрайством для організації взаємодії з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Змінами до Положення про Держаудитслужбу передбачено:

  • уповноважити Держаудитслужбу на здійснення функції Служби координації боротьби із шахрайством;

  • розширити повноваження відомства щодо розгляду звернень (заяв, скарг тощо) та надання роз'яснень з питань боротьби із шахрайством з коштами ЄС, корупцією та будь-якими іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС.

Окрім того, Порядок реалізації механізму міжвідомчої взаємодії доповнено повноваженнями Служби координації боротьби із шахрайством, як-от:

  • керівництво розробкою та реалізацією Національної стратегії для захисту фінансових інтересів ЄС із попереднім оцінюванням ризиків;

  • розробка пропозицій до інших відповідних законодавчих та нормативно-правових актів;

  • сприяння проведенню адміністративних розслідувань (перевірок на місцях та інспектувань) OLAF.

Мінфін нагадав, що Верховна Рада нещодавно ратифікувала Угоду між Україною та ЄС про участь України в програмі Союзу щодо боротьби із шахрайством (EUAF), підписану Міністром фінансів Сергієм Марченком та Єврокомісаром із питань бюджету та адміністрування Йоханнесом Ханом 20 березня 2024 року.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини