Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

22 травня завершився перехідний період щодо застосування нового Українського правопису в усіх сферах суспільного життя

Реклама

22 травня завершився перехідний період щодо застосування нового Українського правопису в усіх сферах суспільного життя і, зокрема, в офіційно-діловому стилі мови, інформує Державна судова адміністрація.

Нові мовні норми та правила розробила Українська національна комісія з питань правопису, до якої ввійшли мовознавці з установ Національної академії наук та закладів вищої освіти, з метою уніфікації вживання правописних норм, способів їх графічного передавання та з урахуванням результатів громадського обговорення.

22 травня 2019 року Кабінет Міністрів затвердив нову редакцію Українського правопису з метою забезпечення конституційних положень про державний статус української мови та уніфікації вживання орфографічних норм. Кабмін також анулював п. 1 постанови від 8 червня 1992 року № 309 «Питання українського правопису».

Нова редакція «Українського правопису» набрала чинності 3 червня 2019 року. Відтоді було рекомендовано застосовувати її та запроваджено перехідний період - п'ять років, протягом якого діяли як старі, так і нові норми.

22 травня 2024 року перехідний період завершився. Відтепер слід керуватися новим «Українським правописом». Його норми та правила рекомендовані до застосування в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мови.

За повідомленням Державної судової адміністрації

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

15 травня частково набрав чинності Закон щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини