Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запускає механізм держпідтримки інвестпроєктів із значними інвестиціями

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання компенсації вартості збудованих заявником/інвестором зі значними інвестиціями об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури та компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, необхідних для реалізації проєкту.

Це останній нормативний акт, необхідний для запуску підтримки інвесторів, роз'яснили в Мінекономіки. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Уряду 15 березня.

Отримати державну підтримку зможуть інвестори, які планують реалізувати в Україні проєкт вартістю від 12 млн євро, тривалістю реалізації до 5 років у сферах переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшої переробки чи збагачення, транспорту, логістики, освіти, наукової діяльності, охорони здоров'я, поводження з відходами, мистецтва, культури, туризму, спорту, електронних комунікацій.

Наданню державної підтримки для реалізації інвестиційного проєкту із значними інвестиціями передує:

  • подання заявником (юридичною особою - резидентом або нерезидентом) до Мінекономіки заявки разом із відповідними документами на оцінку проєкту із значними інвестиціями;

  • проведення Мінекономіки оцінки інвестиційного проєкту та надання висновку про доцільність/недоцільність його реалізації та укладення спеціального інвестиційного договору або відмову в укладенні;

  • укладення спеціального інвестиційного договору, сторонами якого є Кабінет Міністрів, орган місцевого самоврядування (якщо державна підтримка надається таким органом для реалізації проєкту із значними інвестиціями), інвестор із значними інвестиціями та заявник.

Для супроводу в підготовці та реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями заявник має звернутись до UkraineInvest за інформаційною та консультативною допомогою.

Інвестори можуть отримати від держави декілька видів підтримки, які складають до 30 % від суми інвестиційного проєкту із значними інвестиціями. Зокрема:

  • переважне право користування земельними ділянками державної або комунальної власності;

  • компенсацію витрат на будівництво об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж;

  • податкові пільги;

  • безмитне ввезення необхідного обладнання;

  • звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Проєкти мають передбачати будівництво, модернізацію, технічне або технологічне переоснащення відповідних об'єктів інвестування та створення нових робочих місць. Інвестору потрібно створити принаймні:

  • 10 нових робочих місць із заробітною платою щонайменше на 50 % вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності;

  • або 30 нових робочих місць із зарплатою щонайменше на 30 % вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності;

  • або 50 нових робочих місць із зарплатою щонайменше на 15 % вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності.

Встигайте за трендами юридичного бізнесу - автоматизуйте рутинні завдання. LIGA360 є першим рішенням на українському ринку, яке надає інструменти legal research та моніторингу законодавства, формує аналіз для ваших судових справ з технологіями AI&big data. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Обробка персональних даних в Україні: правові аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини