Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли для застосування принципу мовчазної згоди немає підстав?

2 квітня 2010, 13:32
656
0
Реклама

Держкомпідприємництва в листі № 3665 від 25 березня 2010 року роз'яснив деякі моменти практичного застосування принципу мовчазної згодивведеного такими, що набули чинності 30 грудня 2009 року змінами до Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" № 2806 - IV.

Комітет, відповідаючи на поставлені перед ним питання, вважає, що відмова суб'єкта господарювання від отримання негативної відповіді дозвільного органу з приводу видачі дозвільного документу не може бути основою для застосування принципу мовчазної згоди.

Суть останнього полягає в тому, що суб'єктові господарювання дозволяється приступати до діяльності, для заняття якої передбачена необхідність дозвільного документу, якщо цей документ не виданий впродовж певного часу після закінчення терміну для його видачі (передбаченого законом) і відмови у видачі також немає. Під відсутністю відмови розуміється так само як і відсутність самого рішення органу про відмову, так і ненапрям суб'єктові господарювання рішення про відмову, хоча само по собі воно існує.

Зважаючи на останній встає питання про документальне підтвердження того, що негативна відповідь дозвільним органом таки відправлений. Підтвердженням, на думку Держкомпідприємництва, згідно змінам до Закону № 2806 - IV, що набуло чинності 1 квітня 2010 року, має бути підпис уповноваженого обличчя суб'єкта господарювання в діставанні відмови у видачі дозвільного документу. Якщо ж суб'єкт господарювання не являється за діставанням відмови, повідомлення про нього має бути спрямоване дозвільним органом поштовим відправленням з описом вкладення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини