Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці, які самостійно відремонтували пошкоджене в результаті війни житло, зможуть претендувати на виплату по програмі єВідновлення

Реклама

5 жовтня народні депутати підтримали в цілому законопроєкт № 10063 про зміни до Закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене або зруйноване в результаті російської агресії.

Основна зміна - розширення форм компенсації, по яких можна претендувати на виплату по програмі єВідновлення: відтепер її зможуть отримати і ті українці, які зробили ремонт пошкодженого житла за власний кошт.

Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Запуск цього етапу єВідновлення ми планували давно, адже було багато відповідних запитів від громадян, які зробили ремонт житла самотужки - щоб в ньому можна було хоч якось жити, або щоб воно не зруйнувалося ще більше. Вони так само претендують і мають право на компенсацію, як і ті українці, що дочекалися державної компенсації», - пояснила народна депутатка.

За словами Олени Шуляк, виплати по новій формі компенсацій почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Компенсаційний механізм буде таким самим, як і по інших категоріях єВідновлення - заяву потрібно буде подати через Дію, потім її розгляне комісія та визначить розмір виплати.

При цьому вона наголосила, що це далеко не останнє розширення форм програми компенсацій єВідновлення - у міністерстві вже працюють над наступним розширенням програми і згодом почнуть компенсувати пошкодження житла жителям окупованих територій. Крім цього, програму будуть вдосконалювати і за рекомендаціями громад, для чого вже зараз з ними проводять відповідні публічні консультації.

За повідомленням політичної партії «Слуга Народу»

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Огляд практики Верховного Суду щодо відшкодування шкоди внаслідок війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини