Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці запропонували Президентові вивести фонд зарплати з бази оподаткування ПДВ і не лише...

1 квітня 2010, 11:32
1430
1
Реклама

Союз орендарів і підприємців України (Союз) і Асоціація працедавців торгівлі і комерційної сфери економіки України звернулися до Президента з листом, закликаючи його до нового формату стосунків між бізнесом і владою під девізом "Від об'єднання бізнесу - до об'єднання нації". Голова Ради підприємців при КМУ Оксана Проданий підтримала викладені в листі пропозиції і призвала бізнес-об'єднання, працедавців і підприємців підтримати Союз і Асоціацію.

У листі виражається стурбованість правовою незахищеністю бізнесу і пропонуються 18 кроків для зміни ситуації, що склалася. Зокрема, підприємці пропонують створити інститут "Уповноваженого Президента України з питань підприємництва" і Національна рада всеукраїнських громадських об'єднань підприємців при Президентові.

Вони вважають необхідним передбачити в Законі "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" обов'язковість узгодження з соціальними партнерами проектів регуляторних актів (у тому числі і підзаконних) з моменту їх ініціації органами виконавчої влади і місцевого самоврядування і на усіх етапах їх узгодження і схвалення.

Що стосується оподаткування, то в листі вказують на доцільність звільнення від оподаткування самозанятых суб'єктів малого підприємництващо сплачують ринковий збір або працюючих на підставі патентів. На період відродження економіки, на думку авторів, не слід допускати яких-небудь "регуляторних обтяжень" для бізнесу (в порівнянні з існуючими на 1 січня 2008 року).

У зверненні до глави держави також міститься пропозиція вивести з бази оподаткування ПДВ фонд зарплати і відрахувань до фондів соціального і пенсійного страхування, а також прибутку, інвестованого в модернізацію виробництв і створення нових робочих місць за умови підвищення працедавцем зарплати і створення нових робочих місць з оплатою праці на рівні середньої зарплати в галузі (і вище).

Окрім цього, підприємці пропонують регресну шкалу нарахувань на фонд оплати праці, створення Єдиного реєстру нерухомого державного і комунального майна, яке може бути приватизовано чи віддано бізнесу в оренду, заборона передачі повноважень по проведенню експертиз для приватизації, оренди і відведення землі комунальним і комерційним суб'єктам підприємництва. Одним з необхідних кроків ініціатори листа бачать і повернення державі банками засобів, отриманих ними на рекапіталізацію, а також введення відповідальності банків своїм майном і корпоративними правами у стосунках з клієнтами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини