Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до деяких постанов МВС, що стосуються водіїв

Реклама

Кабмін вніс зміни до постанов, які розроблені Міністерством внутрішніх справ. Про це повідомила прес-служба МВС.

Зокрема, прийнято зміни до проекту постанови Кабміну «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 і від 7 вересня 1998 р. № 1388».

Зазначається, що МВС розробило цей проект постанови Уряду, який спрямований на покращення зручності отримання адміністративних послуг, які надаються сервісними центрами МВС в електронній формі.

Проектом акта пропонується:

- розширення переліку послуг сервісних центрів МВС, які можна замовити та отримати в електронній формі засобами електронного кабінету водія або з використанням його мобільного додатка Порталу Дія (зараз передбачено лише можливість перереєстрації авто);

- закріплення на постійній основі приймання практичного іспиту для перевірки навичок керування транспортними засобами категорії В виключно в умовах дорожнього руху (наразі це закріплено на період дії правового режиму воєнного стану);

- надати можливість торговельним організаціям, які видаватимуть електроне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, надавати такі послуги без обов'язкової наявності пристрою ретрансферного друку (на сьогодні наявність принтеру є обов'язковою);

- також з метою впровадження повноцінної онлайн перереєстрації транспортних засобів з доставкою нового свідоцтва про державну реєстрацію і номерні знаки оператором поштового зв'язку без фактичного відвідування сервісних центрів МВС - виключається обов'язок для громадян, які замовили в електронному кабінеті водія або на Порталу Дія таку послугу повертати попереднє свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки до сервісного центру МВС.

Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням.  

Також прийнято зміни в проєкт постанови Кабміну «Про внесення зміни до пункту 5 Положення про національну систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства».

"Проєкт постанови Уряду розроблено з метою включення Національного антикорупційного бюро України до переліку суб'єктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства", - йдеться в повідомленні МВС.

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини