Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада ухвалила зміни щодо аудіовізуальної реклами

Реклама

30 травня Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень acquis ЄС у сфері аудіовізуальної реклами та до деяких інших законів (законопроєкт № 9206). Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Раніше деталі законопроєкту розповіла одна з його ініціаторок, заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

Законопроєкт передбачає заборону будь-якої реклами резидентів країни-агресора, а також заборону вміщувати в рекламі дискримінаційні твердження або зображення, які розпалюють ненависть, ворожнечу чи жорстокість.

«Також ми вилучаємо архаїчні норми та спрощуємо вимоги до реклами послуг, які надаються з використанням електронних комунікацій. Крім цього, зберігаємо у законодавстві заборону реклами тютюну, електронних пристроїв для паління, рідин до них», - пояснила заступниця голови фракції «Слуга Народу».

Зокрема, до Закону «Про рекламу» передбачено внести такі зміни:

  • запровадити чіткі критерії для ідентифікації реклами, яка потрапляє під юрисдикцію України;

  • уточнити вимоги до наявності необхідних ліцензій та дозволів на рекламовані товари та послуги;

  • удосконалити регулювання соціальної реклами, наприклад, допускається показ зброї, посилання на рекламодавця, якщо це державний орган або міжнародна організація;

  • спростити правила переривання рекламою трансляції фільмів, програм новин та програм для дітей;

  • збільшити до 20 % квоти реклами в аудіовізуальних медіа.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: Аналіз законопроєкту № 8401: скасування 2-відсоткової спрощенки та відновлення РРО/ПРРО-перевірок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини