Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядки ведення єдиних реєстрів ліцензіатів пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Реклама

21 квітня 2023 року Уряд прийняв постанову № 365 «Деякі питання ведення єдиних державних реєстрів ліцензіатів з виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, ліцензіатів та місць обігу пального», яка набере чинності через рік після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Мінфін повідомив, що постанову було прийнято на виконання Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», яким запроваджується необхідність ведення Єдиного реєстру ліцензіатів з виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також внесено зміни до інформації, яка вноситься до Єдиного реєстру ліцензіатів та місць обігу пального (запроваджена необхідність внесення дати видачі/анулювання та термін дії ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової, роздрібної торгівлі пальним).

Рішенням Уряду було затверджено Порядок ведення Єдиного реєстру ліцензіатів з виробництва та обігу спирту та викладено в новій редакції Порядок ведення Єдиного реєстру ліцензіатів та місць обігу пального. Зазначені Порядки визначають процедуру створення та ведення реєстрів ліцензіатів, які ведуться у розрізі суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на підставі виданих ліцензій.

Відповідно до прийнятої постанови Порядками встановлюється процедура включення суб'єкта господарювання до реєстрів ліцензіатів, внесення до реєстрів інформації про анулювання ліцензії, а також зберігання інформації про ліцензії, які анульовано або термін дії яких закінчився. Передбачається, що:

  • реєстри ліцензіатів ведуться державною мовою;

  • об'єктами реєстрів ліцензіатів є інформація про ліцензіатів, місця провадження діяльності, дату видачі / анулювання ліцензії, термін дії ліцензії;

  • адміністратором та держателем реєстрів ліцензіатів є ДПС;

  • користувачами реєстрів ліцензіатів є внутрішні користувачі та зовнішні користувачі (виконавчі, правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування, фізичні, юридичні особи тощо);

  • публічними реєстраторами реєстрів ліцензіатів є ДПС та її територіальні органи;

  • створювачами реєстрової інформації реєстрів ліцензіатів є відповідальні посадові особи ДПС та її територіальних органів;

  • за підключення та доступ до реєстрів ліцензіатів, внесення відомостей до них і користування ними плата не стягується;

  • інформація, внесена до реєстрів ліцензіатів, є достовірною і може використовуватися державними органами тощо.

За матеріалами Мінфіну

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

Нацбанк пом'якшив регуляторні норми для запуску е-резидентства та підтримки готівкового валютного ринку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини