Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет - це ЗМІ? Думка Мінюсту

18 березня 2010, 13:55
1145
0
Реклама

На офіційному сайті Мінюсту опублікована консультація відносно правового регулювання поширення інформації в мережі Інтернет. Головним питанням, піднятим в консультації, є питання про те, чи вважається публічно поширену аудіовізуальну інформацію в системі Інтернет масової, а сама мережа - засобом масової інформації.

Згідно ст. 20 Закону "Про інформацію" масова інформація - це публічно распространяема друкарська і аудіовізуальна інформація. До аудіовізуальних ЗМІ відносяться: радіомовлення, телебачення, кіно, звукозапис, відеозапис. Таким чином, інформація, поширювана через інтернет, - це масова інформація, оскільки вона доступна необмеженому колу осіб. Проте Законом не визначено, що Інтернет-контент - це аудіовізуальна масова інформація. Тобто на сьогодні законодавством чітко не встановлено, чи являються веб-сайти і інші інформативні джерела в мережі Інтернет засобами масової інформації. При чому, враховуючи, що ЗМІ створюються в порядку, передбаченому законодавством, на сьогодні не можна говорити про те, що створення Інтернет-контенту регулюється законодавством про ЗМІ. Адже будь-яка людина, знаходячись у будь-якій точці земної кулі, може поширювати в Інтернеті аудіовізуальну інформацію.

Стаття покликана звернути увагу розробників законопроектів про ЗМІ на існуючі проблеми неврегульованості правовідносин з використанням мережі Інтернет.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини