Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі готують правила для електронних угод

17 березня 2010, 17:01
386
0
Реклама

З метою забезпечення в Україні юридичних гарантій учасникам електронної торгівлі народні депутати Віталій Корж (БЮТ) і Юрій Мороко (ПР) внесли на розгляд парламенту законопроект № 6086-2.

Під електронною торгівлею (комерцією) в проекті розуміються дії і операції з оформлення і здійснення угод після продажу і постачання товарів, виконання робіт, надання послуг (і інших угод) на відстані (дистанційним способом) із застосуванням електронних засобів і технологій у інформаційно-телекомунікаційних системах і мережах загального користування.

Проект передбачає введення в оборот таких правових понять як електронна угода і інформаційний посередник. Він відповідає принципам європейського законодавства у сфері електронної комерції, встановлює еквівалентність (з точки зору державних і судових органів) паперовою і електронною форм документу і не створює переваг окремим видам технологій і технологічних рішень. Суб'єкти господарювання зможуть у разі його прийняття використовувати будь-які з них, вибираючи найбільш зручний для обох сторін договору спосіб обміну електронними повідомленнями

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини