Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначена періодичність перевірок у сфері селекції тварин

Реклама

Уряд ствердило критерії, по яких оцінюється міра ризику від здійснення господарської діяльності у сфері племінної справи в тваринництві. Від цих мір ризику залежить періодичність планових перевірок цього виду госпдіяльності з боку підрозділів Минагрополитики.

До суб'єктів з високою мірою ризику були віднесені підприємці, окрім власників неплемінних тварин, які здійснюють діяльність, пов'язану з :

- виконанням робіт по виробництву, зберіганню і реалізації племінних (генетичних) ресурсів;

- веденням племінної справи в тваринництві;

- застосуванням у сфері селекції і відтворення племінних ресурсів нових технологій, інструментів, устаткування і матеріалів.

Середню міру ризику було присвоєно підприємцям, які здійснюють діяльність, пов'язану з проведенням генетичної експертизи походження і аномалій тварин. Інші були віднесені до суб'єктів з незначною мірою ризику.

Суб'єктів з високою мірою ризику перевірятимуть не частіше за один раз в рік, з середньою - не частіше за один раз разів в два роки, з незначною - не частіше за один раз в п'ять років. Хоча, враховуючи мораторій на проведення перевірокна підприємствах з середньою і низькою мірою ризику до 31 грудня 2010 року планових перевірок з боку Минагрополитики взагалі не повинно бути.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини