Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРС визначила граничні тарифи на интерконнект

Реклама

НКРС встановила Розрахункові такси за послуги доступу до телекомунікаційних мереж операторів, що займають монопольне (домінуюче) положення на ринку телекомунікацій.

Граничні розрахункові такси за интерконнект для місцевого зв'язку для операторів-монополістів склали 0,02 грн. за хвилину без урахування ПДВ і можуть бути зменшені по взаємній домовленості операторів не більше ніж на 20 %. Розрахункових такс за послуги завершення з'єднання для фіксованого міжміського зв'язку склали 0,18 - 0,25 грн. без урахування ПДВ "плюс" 0,05 - 0,07 грн. за хвилину за міжміський транзит трафіку. Розрахункові такси за доступ до мереж монопольних операторів мобільного зв'язку при дзвінках з мобільних і стаціонарних склали 0,35 - 0,40 грн. за хвилину без урахування ПДВ. Розрахункові такси на дзвінки з мобільних на стаціонарні телефони склали 0, 25 грн. за хвилину.

Нагадаємо, що в липні 2009 року НКРС затвердила новий Порядок взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій за послуги доступу до телекомунікаційних мереж загального користуванняякий не передбачав встановлення граничних тарифів на интерконнект. Але така лібералізація, покликана зробити тарифи ринковими, привела до численних спор між операторами, що змусило НКРС повернутися до встановлення розрахункових такс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини