Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС розповіло, як подавати податкові звіти у разі вилучення друку

Реклама

По думці МВС, у разі вилучення друку підприємства підтверджувати причини відсутності відбитку друку на податкових звітах може протокол про вилучення друку, складений слідчим.

Згідно ст. 188 КПК протокол про проведення вилучення складається слідчим в двох екземплярах, один з яких, згідно ст. 189 КПКвручається особі, у якої проведено вилучення. Цей екземпляр протоколу і може служити підтвердженням причин відсутності відбитку друку на податкових звітах. В той же час ввести єдиний порядок можливої тимчасової видачі вилученого друку підприємства, на думку МВС, фактично неможливо. Адже таке рішення повинне прийматися слідчим виходячи з конкретних обставин розслідування того або іншого злочину у кримінальній справі.

Згідно ст. 177, 178 КПК вилучення друку підприємства в ході проведення обшуку або виїмки може бути проведене тільки в тих випадках, якщо цей друк дійсно має значення для встановлення істини у кримінальній справі. Наприклад, вона може бути вилучена з метою проведення необхідних експертиз у кримінальній справі, припинення злочинної діяльності керівництва підприємства і т. п.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини