Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовців хочуть атестувати

3 березня 2010, 10:44
1359
3
Реклама

Законопроект "Про внесення змін до Закон України "Про державну службу" (відносно контролю за рівнем професійної придатності осіб, що приймаються на державну службу)" зареєстрований у Верховній Раді під № 6127.

Законопроектом пропонується доповнити чинний Закон нормою, що передбачає обов'язкову незалежну атестацію кандидатів на посаді держслужбовців. Здійснення атестації має бути незалежним від органу, що приймає таку особу на роботу, а саме: проводитися спеціальною установоюяке визначає Кабмін. До моменту проходження такої атестації особа вважається таким, що виконує обов'язки посадовця. А оплата його діяльності складається виключно з посадового окладу без яких-небудь доплат.

Необхідність прийняття цих змін викликана тим, що в державі склалася ситуація, коли рішення, спрямовані на реалізацію прав громадян, блокуються, а посади держслужбовців розглядаються як засіб забезпечення власних меркантильних інтересів. При цьому професійний рівень і компетенція чиновників при призначеннях на посади враховуються рідко, а головну роль грає відданість начальству, політична кон'юнктура і інша.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини